Klimatizace jako úsporné topení

22.07.2020 17:07

Vězte však, že klimatizaci, kterou si pořídíte teď, můžete navíc velmi výhodně využít už v podzimních a zimních měsících.

Dnešní klimatizace jsou totiž vybaveny výkonným tepelným čerpadlem, které dokáže při příkonu 400W vyprodukovat až 3kW tepla. Klimatizace dokáží topit až do -15 stupňů venkovní teploty a jsou výbornou alternativou k ostatním druhům topení. S použitím moderní klimatizace si ložnici či jinou místnost vytopíte během 15 minut, a to jen za zlomek nákladů nutných k vytopení celého domu plynovým kotlem.



Úspornost vytápění či přitápění klimatizací spočívá ve faktu, že klimatizace netopí elektrickou energií, ale je elektrickou energií jen poháněna. O topení se stará tepelné čerpadlo, které funguje na principu rozdílu venkovní a vnitřní teploty. Ušetříte nejen peníze za energie, ale šetříte i životní prostředí.

Klimatizace jako kvalitní čistička vzduchu

Pokud jsme se dotkli kvality životního prostředí, je třeba připomenout ještě další možnosti, které dnešní klimatizace  nabízejí.

Disponují velkým množstvím filtrů a fungují tak bezesporu jako jedny z nejkvalitnějších čističek vzduchu. Ničí až 99% mikroorganismů a bakterií, redukují velké množství pachů, plynů a ostatních škodlivých částic. Navíc existují modely vybavené ionizátorem, který zajišťuje ve vnitřním prostředí dostatek záporných iontů důležitých pro dýchací cesty a celkovou odolnost organismu. Klimatizace tak zejména rodinám s malými dětmi a alergiky citelně pomůže překonat období chřipek a nekonečných nachlazení.